پیش تر و در چند سال گذشته، بازاریابی در اینترنت با عنوان کلی «بازاریابی آنلاین» شناخته می شد اما اخیرا اصطلاح جدید «بازاریابی دیجیتال» در حوزه تبلیغات شنیده می شود. اما این اصطلاح که به سرعت جای خود را میان کارشناسان بازاریابی باز کرده است، به چه شیوه ها و ابزارهایی اشاره دارد؟ تفاوت میان «بازاریابی آنلاین» و «بازاریابی دیجیتال» چیست؟ آیا می توان از این دو اصطلاح برای رساندن یک مفهوم در تبلیغات استفاده کرد؟

دیجیتال مارکتینگ به بازاریابی از طریق کانال ها و مجراهای ارتباطی دیجیتال گفته می شود. شبکه های اجتماعی، نمایش در جستجوها با پرداخت هزینه، وبسایت، پادکست (رادیو آفلاین اینترنتی)، ایمیل، اینفوگرافیک، محتوا، ویدیو، تلویزیون، بیلبوردهای دیجیتال و . هستند. بنابراین می توان گفت در صورتی که از ابزارهای دیجیتال برای بازاریابی استفاده می کنید، «بازاریابی دیجیتال» انجام می دهید.

بازاریابی آنلاین زیرمجموعه دیجیتال مارکتینگ است و به این معنی است که بسیاری از کانال های ارتباطی دیجیتال که برای بازاریابی به کار می رود، همان مجراهای ارتباطی آنلاین هستند. به همین دلیل می توان گفت دیجیتال مارکتینگ مفهوم بسیار گسترده تری را در بر می گیرد که بازاریابی آنلاین را نیز پوشش می دهد.

در حالی که آنلاین مارکتینگ همان دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال است اما عکس این قضیه صادق نیست و دیجیتال مارکتینگ وما آنلاین مارکتینگ نیست. بازاریابی دیجیتال می تواند دربرگیرنده روش هایی باشد که آنلاین نیستند مانند استفاده از تلویزیون، ویدیو، پادکست، بنر، بیلبورد، تلفن همراه و . هر کدام از کانال های ارتباطی بازاریابی دیجیتال می توانند موثر و موفق عمل کنند اما برخی از آن ها تاثیرگذارتر هستند. بر اساس گزارش بازاریابان آنلاین، ایمیل مارکتینگ موثرترین کانال حفظ مشتریان در سال 2014 و 2015 بوده است.

برای تشخیص بهتر تفاوت های بازاریابی دیجیتال و آنلاین مارکتینگ به این سوال فکر کنید: آیا همه کانال های بازاریابی که از آن استفاده می کنید، آنلاین هستند؟ اگر پاسخ منفی است، احتمالا می توانید روش بازاریابی خود را شاخه ای از دیجیتال مارکتینگ بداند و اگر پاسخ مثبت است، روش بازاریابی شما همان آنلاین مارکتینگ است.

بازاریابی دیجیتال به استفاده از کانال ها، سخت افزارها و به طورکلی ابزارهای دیجیتال صرف نظر از آنلاین بودن یا نبودن آنها اشاره دارد. به عبارت دیگر کارشناسان و متخصصین بازاریابی با به کارگیری تکنیک های دیجیتال مارکتینگ خودشان را محدود به استفاده از اینترنت نمی کنند.

برای مثال، وقتی شما یک بازی روی گوشی خود نصب می کنید، این کار را با استفاده از اینترنت انجام می دهید و بازی موردنظر شما با کمک تکنولوژی طراحی و ساخته شده است. با دانلود و نصب اپلیکیشن می توانید بدون نیاز به اینترنت بازی کنید. به زبان ساده تر اپلیکیشن بازی شما بدون اتصال به اینترنت کار می کند که شکلی از بازاریابی دیجیتال است.

به یک مثال دیگر توجه کنید، فرض کنید شما تصمیم دارید یک کمپین تبلیغاتی بر پایه تکنولوژی تلفن همراه  راه اندازی کنید و با ارسال پیام کوتاه به مشتریان خود، آن ها را از فروش فوق العاده محصولات کمپانی خود با خبر کنید. در این روند شما از تکنولوژی برای ارسال پیام کوتاه استفاده کرده اید اما مشتریان برای دریافت آن نیازی به اینترنت ندارند.

به زبان بسیار ساده می توان گفت تا زمانی که از تکنولوژی برای بازاریابی بهره می برید، به آن بازاریابی دیجیتال گفته می شود. استراتژی هایی که به طور معمول در این شیوه بازاریابی مورد استفاده قرار می گیرند، شامل ایمیل مارکتینگ، کتاب های الکترونیکی، بازی ها، بازاریابی محتوایی، بازاریابی ویدیویی، بازاریابی تلفن همراه، تبلیغات تلویزیونی و . است.

تا اینجا بیشتر به بررسی مفهوم بازاریابی دیجیتال پرداختیم اما برای شناخت بیشتر تفاوت های این دو شیوه بازاریابی بهتر است در مورد بازاریابی آنلاین بیشتر بدانیم.

آنلاین مارکتینگ که به آن اینترنت مارکتینگ هم گفته می شود، زیرمجموعه بازاریابی دیجیتال است. مهمترین ویژگی بازاریابی آنلاین، وابستگی آن به اینترنت است. برای نمونه طراحی و اجرای یک کمپین پرداخت به ازای هر کلیک (PPC) برای یک کسب و کار، شکلی از آنلاین مارکتینگ است.

به یک مثال دیگر توجه کنید، استفاده از پاپ آپ در یک وبسایت برای تبلیغ کالا یا خدمات ارائه شده نیز شکلی از این نوع تبلیغات است. تبلیغات نمایشی در فرمت بنر و یا متنی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. همانطور که گفته شد، آنلاین مارکتینگ هم مانند بازاریابی دیجیتال با فن آوری پیوند خورده است.

از ابزارها و تکنیک های مورد استفاده در بازاریابی آنلاین می توان به مواردی مانند وبسایت، بهینه سازی برای موتورهای جستجو (SEO)، پرداخت به ازای هر کلیک (PPC)، تبلیغات نمایشی، بازاریابی شبکه های اجتماعی و . اشاره کرد.

همان طور که ملاحظه می کنید، همه ابزارها و تکنیک های مورد استفاده در آنلاین مارکتینگ می توانند در دیجیتال مارکتینگ هم استفاده شوند اما عکس این موضوع صادق نیست.

یکی از نقاط قوت اینترنت مارکتینگ در مقایسه با دیجیتال مارکتینگ، تکنیک ها و ابزارهای مورداستفاده آن است که به آگهی دهندگان این فرصت را می دهد تا با پرداخت هزینه کمتر کالا و خدمات خود را به مشتریان بالقوه ای که با دقت هدف گذاری شده اند، معرفی کنند و بازخورد تبلیغات خود را در لحظه اندازه گیری کنند و نتایج را مورد بررسی قرار دهند تا در صورت وم استراتژی خود را بر اساس بازخوردها تغییر دهند.

 


دانستنی ها بازاریابی ,دیجیتال ,مارکتینگ ,آنلاین ,استفاده ,های ,بازاریابی دیجیتال ,دیجیتال مارکتینگ ,آنلاین مارکتینگ ,خود را ,استفاده ازمنبع

چگونه برندینگ قوی داشته باشیم

سئو در موبایل با سئوی معمولی چه تفاوت هایی دارد؟

کارشناس دیجیتال مارکتینگ چه کسی است؟

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

تبلیغات موثر با هدایای تبلیغاتی ؟؟!

10 رنگی که فروش را افزایش می دهند

5 هدیه تبلیغاتی پر طرفدار

مشخصات

آخرین جستجو ها

* کسب درآمد* توریستگاه هرچی بخوای ایثارگران شهرستان مرند روستای میاب کفپوش پارکت قیمت بازسازی ساختمان SMJ Psychology24 روزانه دانلود آموزش کسب در آمد